Патент Microsoft розкриває дизайн хмарної ігрової консолі Xbox

Хмарна ігрова консоль Xbox, відома під кодовим ім'ям Keystone, була скасована ще до офіційної презентації. Корпорація Microsoft як мінімум кілька років працювала над пристроєм, який забезпечував би доступ до хмарного ігрового сервісу Xbox Cloud Gaming, але зрештою згорнула проєкт. Софтверний гігант навіть встиг подати заявку до Відомства США з патентів та товарних знаків, де розкрив зовнішній вигляд приставки.

Xbox Keystone

Відповідний патент було опубліковано у грудні 2023-го. Зовні Xbox Keystone нагадує міні-комп'ютер, щоправда, обладнаний мінімальною кількістю портів. На лицьовій грані розміщено один USB Type-C, а на тильній стороні знаходяться HDMI, Ethernet та роз'єм для підключення кабелю живлення.

Xbox Keystone

Xbox Keystone також був помічений в офісі голови підрозділу Xbox Філа Спенсера (Phil Spencer). Під час одного з інтерв'ю він розповів, що головною причиною, через яку хмарну консоль було скасовано, стала висока ціна. Microsoft розраховувала на діапазон 99-129 доларів, але інженерам не вдалося наблизитись до цього показника. У результаті команда зосередилася на створенні застосунку Xbox TV для смарт-телевізорів.

Xbox Keystone

На цей момент розробка хмарної ігрової консолі Xbox повністю згорнута, й Microsoft поки не має планів щодо відновлення проєкту.

Xbox Keystone

Джерела:
Windows Central
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 27.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: