Steam отримає новий офіційний контролер, але не від Valve

Минуло п'ять років, як Valve офіційно згорнула виробництво Steam Controller. Але тепер на підході новий офіційний контролер для Steam. Це пристрій від японської компанії Hori, яка відома певній категорії споживачів за якісними геймпадами для консолей. Тепер Hori пропонує офіційно ліцензований пристрій для комп'ютерного сервісу Steam і сумісних ігор.

Контролер Horipad оснащений двома стіками, хрестоподібним перемикачем, чотирма великими кнопками під правою рукою і великими кнопками-тригерами на зворотному боці. Є вбудований гіроскоп. Присутні кілька додаткових програмованих кнопок і програмне забезпечення Hori, яке дає змогу повністю переналаштувати пристрій під себе. Передбачено бездротове підключення через Bluetooth або дротове підключення через USB-C.

Візуально новий пристрій нагадує прокачаний Horipad Pro для консолей Xbox. Ймовірно, він і був узятий за основу для нового контролера.

Hori запропонує свій контролер у чотирьох кольорах: чорному, білому, зеленому та фіолетовому. Вони надійдуть у продаж в Японії 31 жовтня за ціною 7980 єн (близько 50 доларів США). Ймовірно, пристрій так і залишиться продуктом для внутрішнього японського ринку. Але якщо компанія побачить високий попит на такі контролери, ми можемо побачити їх і на міжнародному ринку.

Згідно зі статистикою, користувачі Steam дедалі активніше користують геймпади. І Valve поступово оптимізує і покращує управління під такі пристрої. Можливо, компанія готує сервіс до великої кількості ліцензованих контролерів, і після Hori ми побачимо аналогічні пристрої й від інших виробників.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 27.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: