Вбудована графіка Intel Core Ultra 200V виступила в 3DMark Time Spy не гірше за iGPU Radeon 890M

Від неофіційних джерел продовжують надходити подробиці про швидкодію мобільних процесорів Intel Core Ultra 200V (Lunar Lake). Ці чипи, нагадаємо, створені з прицілом на максимальну енергоефективність та з'являться в ноутбуках орієнтовно в другій половині вересня. Свіжа інформація присвячена продуктивності CPU Lunar Lake у 17- та 30-ватних конфігураціях.

Lunar Lake

Про головні особливості мобільних чипів Intel Lunar Lake ми розповідали в окремому матеріалі, також нещодавно став відомий модельний ряд Core Ultra 200V. Якщо коротко, то нові «камінці» запропонують вісім ядер (4P+4E), вбудовану графіку покоління Xe2-LPG та потужніший NPU-блок для прискорення ШІ-застосунків. Ще одна важлива особливість новинок — дизайн MoP (Memory on Package) з мікросхемами пам'яті LPDDR5X-8533 на одному текстоліті з процесорними кристалами.

Lunar Lake

Загалом процесори Intel Lunar Lake демонструють непогану продуктивність як при 30-ватному, так і при 17-ватному рівні TDP. Зокрема, у тестовому пакеті 3DMark Time Spy вони виступили не гірше за чипи AMD Ryzen AI 300 (Strix Point), чий офіційний реліз відбудеться 15 липня. До того ж вбудована графіка 30-ватного CPU Lunar Lake майже наздогнала дискретний відеоадаптер GeForce RTX 3050 Laptop.

Lunar Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 27.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: