Дженсен Хуанг визнав, що для Nvidia в пріоритеті чипи для ШІ

Тайванська преса повідомляє, що Nvidia провела нові збори акціонерів. Під час заходу голова компанії Дженсен Хуанг відзначився кількома цікавими заявами. Він підтвердив, що компанія змістила акцент основних розробок з ігрових пристроїв на сферу штучного інтелекту. Також вона прагне створити нові ринки для застосування ШІ, включно з промисловими роботами та іншими галузями, де Nvidia може реалізувати свої технологічні напрацювання.

Окремо Дженсен Хуанг згадав перспективи Blackwell. Перші пристрої для ШІ на цій архітектурі вже анонсовані на конференції GTC у березні, а постачання має стартувати до кінця року. За словами голови компанії, Blackwell може стати найуспішнішим продуктом в історії комп'ютерної індустрії. Дуже амбітна заява, яка може втілитися в реальність. Великі IT-гіганти Amazon, Google, Meta, Microsoft, OpenAI, Tesla та інші вже готові купувати великі партії Blackwell, щойно нові прискорювачі обчислень стануть доступними. Раніше була інформація, що Nvidia планує реалізувати перший мільйон Blackwell ще до кінця поточного року. Компанія навіть почала шукати додаткових підрядників для пакування чипів, оскільки TSMC може не впоратися з такими обсягами виробництва та пакування чипів.

Усе це навряд чи потішить простих споживачів, які чекають потужних і доступних ігрових відеокарт. Вартість відповідних пристроїв за останні кілька років серйозно зросла. І коли з'явиться нове покоління, поки не ясно. Хоча за чутками топові моделі GeForce RTX 50-ї серії можуть анонсувати наприкінці року.

Джерело:
IT Home

Обговорити в форумі (коментарів: 72)

Всі новини за 27.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: