Китайська CXMT інвестує мільярди в запуск власного виробництва пам'яті HBM

З'явилася інформація, що китайська компанія Innotron, яка є дочірньою структурою великого китайського виробника пам'яті ChangXin Memory Technologies (CXMT), планує побудувати велике підприємство для пакування чипів. У новий завод в Шанхаї вже інвестовано 17,1 мільярда юанів (2,4 мільярда доларів). Очікується, що CXMT вироблятиме кристали HBM DRAM, а підприємство Innotron займатиметься їх пакуванням.

Це важливий крок на шляху до запуску власного незалежного виробництва пам'яті HBM у Китаї. Чутки про те, що CXMT працює в цьому напрямку, ходять давно. Ця компанія активно співпрацює з Tongfu Microelectronics та іншими китайськими напівпровідниковими компаніями для налагодження повного циклу виробництва. Пам'ять HBM критично важлива для швидких чипів під обчислення штучного інтелекту. Це передова сфера в сучасній індустрії, і саме тут проти Китаю запроваджено найчутливіші санкції, які обмежують постачання потужних чипів і технологій.

Зараз низка китайських компаній вже пропонують свої рішення для ШІ. Наприклад, є графічні процесори Tiangai 100 від Iluvatar Corex та MetaX C з пам'яттю HBM2 на 32 ГБ і 64 ГБ, при цьому HBM2 виробляється за межами Китаю. Запуск власного внутрішнього виробництва дасть змогу позбутися критичної залежності в іноземних компонентах.

Також Bloomberg повідомляє, що адміністрація Байдена вже розглядає можливість введення санкцій проти CXMT.

Джерела:
Tom's Hardware
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 29.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: