Флагманський графічний процесор Intel Battlemage отримає 32 Xe-ядра

Попри скромний успіх відеоадаптерів Arc Alchemist корпорація Intel не має наміру йти з ринку дискретних графічних чипів. Зараз процесорний гігант працює над новим поколінням GPU, відомим під кодовим ім'ям Battlemage. Ці графічні чипи перебувають на останніх етапах розробки, а зразки відеокарт на їхній основі вже тестуються фахівцями Intel. Підтвердження цього були знайдені як на сайті чипмейкера, так і в митних базах.

Intel Battlemage

До сімейства графічних процесорів спочатку повинні були увійти три GPU: BMG-G10, BMG-G21 та BMG-G31. Модель BMG-G10, згідно з доступною інформацією, була скасована. Тобто лінійка відеоадаптерів Intel Arc Battlemage буде сформована різноманітними конфігураціями графічних чипів BMG-G21 та BMG-G31. Доречі, iGPU на базі архітектури Battlemage будуть використані в наступному поколінні процесорів Intel Core Ultra.

Intel Battlemage

Флагманським рішенням сімейства стане Intel BMG-G31. Відеокарти на його основі запропонують до 32 Xe-ядер або 4096 блоків ALU, тоді як в арсеналі BMG-G21 є 20 Xe-ядер або 2560 ALU. Ширина шини пам'яті, за чутками, складе 256 й 192 розряди відповідно. Також очікується, що нові GPU підтримуватимуть інтерфейс PCI Express 5.0. Офіційний дебют нового покоління відеоадаптерів Intel має відбутися на початку 2025-го.

Intel Battlemage

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 30.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: