Чутки: у Samsung великі проблеми з техпроцесом 3 нм GAA для нових чипів Exynos

З'явилися чутки, що компанія Samsung має великі складнощі з випуском чипів на новому 3-нм техпроцесі з технологією GAA. На його базі планували випускати SoC Exynos 2500 для майбутніх флагманських смартфонів компанії. Тепер же доля цього чипа під великим питанням.

Техпроцес Samsung 3 нм із транзисторами Gate-All-Around (GAA) мав забезпечити рекордну щільність на додаток до підвищення енергоефективності та продуктивності. Тому у компанії були великі плани на майбутній мобільний чип Exynos 2500, який повинен використовуватися в телефонах Galaxy S25. І хоча Samsung почала перше комерційне виробництво на конвеєрі 3 нм ще у 2022 році, остання версія техпроцесу показала низьку ефективність під час випуску складних чипів Exynos 2500. Нібито відсоток виходу придатних кристалів менш як 20%, і фахівці не можуть досягти значних поліпшень. Це ставить під загрозу комерційну доцільність такого виробництва, і змушує компанію переглянути плани відносно смартфона Galaxy S25, який повинен був дебютувати на початку наступного року.

Раніше була інформація, що компанія вже готує два варіанти Galaxy S25: один на Exynos 2500, а другий на чипі Snapdragon 8 Gen 4. Тепер же інсайдери заговорили про можливість переходу Samsung на чипи MediaTek, тим більше ця компанія за останні роки зуміла скласти потужну конкуренцію Qualcomm. І такий варіант дозволить компанії послабити залежність від Qualcomm.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 01.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: