Micron заявляє про 30% збільшення ігрової продуктивності завдяки переходу на GDDR7

Micron Technology продовжує розповідати про переваги пам'яті GDDR7. Чипмейкер вже представив свої перші мікросхеми пам'яті нового стандарту, пообіцявши їхню масову доступність у другій половині цього року. Завдяки переходу на GDDR7, як стверджує Micron, ігрова продуктивність 3D-прискорювачів має зрости більш ніж на 30% порівняно з відеопам'яттю минулого покоління, включно зі швидкодією трасування променів.

GDDR7

На жаль, Micron не стала уточнювати, на якій саме платформі вона оцінювала приріст швидкодії від переходу на GDDR7. Але 30% надбавка дійсно вражає, якщо мається на увазі, що вона була отримана тільки за рахунок нової відеопам'яті. Загалом чипмейкер відзначає на 60% вищу пропускну здатність порівняно з пам'яттю GDDR6, на 50% кращу енергоефективність та 20% зниження затримок.

GDDR7

Нагадаємо, що для перших мікросхем GDDR7 виробництва Micron характерна швидкість обміну інформацією 28 або 32 ГТ/с (гігатранзакцій на секунду). Це, наприклад, дає змогу оснастити відеокарту з 384-розрядною шиною буфером із пропускною здатністю понад 1,5 Тбайт/с. Для порівняння у GeForce RTX 4090, обладнаної чипами GDDR6X, цей показник становить близько 1 ТБ/с.

Згідно з наявною інформацією, першими відеокартами з пам'яттю GDDR7 стануть топові моделі GeForce RTX 50-ї серії (архітектура Blackwell). Їхня офіційна презентація має відбутися до кінця цього року.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 03.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: