PlayStation 4 допомогла AMD уникнути банкрутства

Не є таємницею, що близько 15 років тому компанія AMD переживала затяжну кризу. Багато кварталів поспіль чипмейкер показував чисті збитки, що в підсумку призвело до реструктуризації, продажу виробничих потужностей та інтелектуальної власності. Сьогодні, коли AMD подолала ці труднощі, співробітники компанії більш охоче діляться спогадами про кризові часи. Зокрема, розповідають про те, що саме допомогло уникнути банкрутства.

AMD

Рятівним кругом для AMD став контракт на постачання гібридних процесорів для консолі PlayStation 4. Вона розійшлася багатомільйонним тиражем, і в кожному пристрої використовувалася однокристальна система від «червоного» чипмейкера. Прибуток від продажу цих SoC дозволив компанії втриматися на плаву.

«Керував командою розробників із 15 осіб для Sony PlayStation 4 (PS4), яка на сьогодні продана в кількості понад 91 млн штук, — пише керівник напрямку ігрових клієнтських ПК AMD у своєму резюме на LinkedIn. — Вважається одним із найуспішніших запусків в історії AMD, що допоміг компанії уникнути банкрутства».

PS4

«Я пережив це, і, наскільки я знаю, це все правда, — додає інший інженер AMD. — Глобальна фінансова криза 2008 року поставила нас у неймовірно погане становище, особливо після відновлення Intel завдяки Merom/Conroe/Woodcrest і Nehalem. Ми продали кілька IP, таких як Adreno, щоб зібрати гроші. Багатьом із нас тимчасово скоротили зарплату».

Цікаво, що PlayStation 4 була не єдиною консоллю на платформі AMD. Схожа SoC використовувалася в Xbox One, щоправда, пристрій Microsoft істотно поступається аналогу Sony за обсягом продажів. На сьогодні тираж PS4 становить понад 117 мільйонів пристроїв, в той час як Microsoft вдалося реалізувати близько 58 мільйонів консолей Xbox One. Надалі, як відомо, обидві компанії продовжили співпрацю з AMD.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 68)

Всі новини за 05.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: