Майбутні процесори Intel Arrow Lake Refresh можуть отримати NPU

Цього року компанія Intel випустить процесори Arrow Lake-S для платформи LGA1851. Ці процесори перейдуть на чиплетний дизайн і отримають нову систему маркування Core Ultra 200. Відомо, що вони позбавлені будь-якого вбудованого нейронного процесора. Поки що блок NPU присутній тільки в мобільних чипах Meteor Lake і буде в майбутніх Lunar Lake. Але інсайдер Jaykihn, який спеціалізується на продукції Intel, говорить про ймовірну появу NPU в оновленій лінійці Arrow Lake Refresh.

Intel Arrow Lake Refresh

Оновлені процесори сімейства Arrow Lake-S і Arrow Lake-HX повинні додатково отримати свій NPU. Через це їхній кристал буде більшим, але розмір корпусу залишиться таким самим. Тому оновлені процесори збережуть повну сумісність із сокетом. Однак підтримка таких процесорів вимагатиме ввімкнення режиму Fast Voltage Mode (FVM) для напруг VccSA на материнській платі. Тому підтримка NPU буде повністю залежати від виробників материнських плат. Сам нейронний процесор імовірно буде блоком NPU4 на 48 TOPS, як і в процесорах Lunar Lake.

Intel Arrow Lake Refresh

Наявність апаратного блоку для прискорення обчислень штучного інтелекту стала вельми актуальною після презентації платформи Microsoft Copilot+ PC. Поки всім вимогам цієї платформи задовольняють тільки ноутбуки на базі процесорів Snapdragon X. Також цього місяця дебютують гібридні процесори AMD Ryzen AI 300 з нейронним процесором на 50 TOPS. Тобто Intel зі своїм NPU поки що пасе задніх.

Презентація процесорів Core Ultra 200 на першому поколінні Arrow Lake очікується у вересні, а в продаж вони можуть надійти в жовтні. Тому реліз Arrow Lake Refresh можливий лише у 2025 році.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 06.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: