Відеокарти AMD Radeon RX 8000 з чипом Navi 48 можуть бути представлені на CES 2025

AMD поки не поспішає ділитися подробицями про графічні процесори RDNA 4-го покоління, які ляжуть в основу нового покоління ігрових відеокарт. Ми вже знаємо, що нове сімейство GPU буде представлено як мінімум двома моделями: Navi 44 і Navi 48. Обидва графічні процесори зараз активно тестуються в лабораторіях «червоного» чипмейкера та, якщо вірити неофіційним джерелам, дебютують у першій половині 2025 року.

AMD Radeon

Згідно з останньою інформацією, презентація відеокарт на базі AMD Navi 48 має відбутися на виставці CES 2025 у січні, а пристрої на базі Navi 44 будуть представлені в другому кварталі 2025-го. Специфікації майбутніх GPU, на жаль, поки залишаються невідомими. Однак раніше повідомлялося, що AMD не має наміру конкурувати з Nvidia в high-end сегменті ігрових відеокарт, а зосередиться на 3D-прискорювачах мейнстрім-рівня. Грубо кажучи, Navi 48 послужить основою карт Radeon RX 8700 (XT), а Navi 44 буде використовуватися в Radeon RX 8600 (XT).

Що стосується «зеленого» конкурента, то Nvidia повинна представити топові моделі GeForce RTX 50-ї серії (архітектура Blackwell) вже цього року. Доступніші варіанти 3D-прискорювачів Nvidia Blackwell вийдуть пізніше, тобто приблизно в той самий час, коли AMD випустить своє нове покоління відеокарт. Додамо, що в першій половині 2025-го також очікується реліз відеоадаптерів Intel Arc Battlemage.

AMD Radeon

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Всі новини за 06.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: