AMD вела переговори про придбання Nvidia

Сьогодні AMD та Nvidia змагаються в багатьох сегментах ринку графічних процесорів, причому беззаперечним лідером залишається «зелена» фірма. Щобільше, вона входить до числа найбільших компаній світу за ринковою капіталізацією і в рази випереджає «червоних» за обсягом квартального виторгу. Але що найцікавіше — AMD і Nvidia могли б бути єдиною компанією, якби їм вдалося домовитися в середині 2000-х років.

Колишній співробітник AMD Хемант Мохапатра (Hemant Mohapatra) вирішив поділитися історією з часів роботи в компанії. За його словами, AMD мала всі шанси придбати Nvidia. Умови договору, зокрема сума угоди, не уточнюються, але як зазначив пан Мохапатра, для Дженсена Хуанга було важливо змістити Гектора Руїса (голова AMD на той час) на посаді генерального директора об'єднаної компанії.

«Тож тепер, коли Nvidia значно перевершила за ринковою капіталізацією AMD та Intel, я подумав, що це буде цікава історія, яку варто розповісти. Я провів понад шість років в AMD в середині-кінці 2000-х, допомагаючи розробляти CPU/APU/GPU, які ми бачимо сьогодні. Тоді було неможливо уявити, що AMD зможе випередити Intel за ринковою капіталізацією (ми зробили це у 2020 році!), а Nvidia — обидві компанії! Насправді AMD майже купила Nvidia, але Дженсен не був готовий продати, якщо не замінить Гектора Руїса з AMD на посаді генерального директора об'єднаної компанії. Якби це сталося, світ виглядав би зовсім інакше».

Що стосується купівлі ATI, то, як зазначив колишній співробітник AMD, інженери компанії сприйняли це без особливого ентузіазму. Втім, саме графічні напрацювання ATI допомогли «червоним» укласти контракт на розробку однокристальних систем для приставок Xbox One і PlayStation 4. Ігрова консоль Sony, за словами інших співробітників, допомогла AMD уникнути банкрутства під час затяжної кризи.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 07.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: