Nintendo Switch з 8 ГБ оперативної пам'яті забезпечила близько 20 fps у Grand Theft Auto V

Ентузіасти продовжують експериментувати із запуском комп'ютерних ігор на портативній консолі Nintendo Switch. Для цього на гаджет встановлюється операційна система Ubuntu, яка відкриває доступ до безлічі корисних інструментів, зокрема Wine. Щоправда, скромне апаратне забезпечення консолі накладає деякі обмеження, тому «мучителі заліза» вирішили збільшити обсяг розпаяної оперативної пам'яті з 4 до 8 Гбайт.

Nintendo Switch

Нагадаємо, Nintendo Switch базується на однокристальній системі Nvidia Tegra X1 у конфігурації з чотирма ARM-ядрами Cortex-A57, чотирма Cortex-A53 та графічним модулем Maxwell з 256 ядрами CUDA. Пристрій оснащений чотирма гігабайтами оперативної пам'яті LPDDR4, а його офіційний реліз відбувся в березні 2017 року. Додамо, що сама SoC Tegra X1 була представлена набагато раніше — у січні 2015-го.

Nintendo Switch
Модифікована Nintendo Switch забезпечила близько 20 к/с в GTA V

Після подвоєння обсягу ОЗП модифікована Nintendo Switch впоралася із запуском таких хітів, як Final Fantasy VII Remake, Grand Theft Auto V і Fallout: New Vegas. Що стосується частоти кадрів, то позбутися обмежень SoC Tegra X1 не вдається навіть завдяки оверклокінгу, через що показник fps у більш-менш сучасних проєктах становить близько 20/кс. Втім, старі ігри, зокрема Tomb Raider: Legend та Fallout: New Vegas, працюють досить непогано.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Всі новини за 07.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: