Графічні процесори Intel Arc Battlemage випускатимуться за техпроцесом TSMC 4 нм

З моменту запуску відеокарт Intel Arc виробник пройшов великий шлях для поліпшення програмної оптимізації. Зараз дискретні графічні прискорювачі Intel стали гідною альтернативою рішенням AMD і Nvidia в бюджетному сегменті. Але всі ми чекаємо нового покоління Arc Battlemage. І останнім часом відносно цих відеокарт з'явилися нові чутки. Згідно з останніми даними, старший чіп BMG-G10 отримає 32 Xe-ядра, як і актуальний ACM-G10. А тепер різні тайванські джерела пишуть, що для виробництва GPU Battlemage буде використовуватися техпроцес TSMC 4 нм. Загалом це очікувано, оскільки чипи Alchemist теж випускаються на заводах TSMC, але за техпроцесом N6. Так що безпосередньо для відеокарт Intel різниця в щільності транзисторів та енергоефективності між поколіннями буде значна.

Згідно з чутками в Battlemage будуть численні поліпшення мікроархітектури, підвищення продуктивності в трасуванні променів та нова підсистема пам'яті. Очікується зростання продуктивності до 50% на одне Xe-ядро. Тому навіть за однакової кількості ядер флагман Battlemage має бути помітно швидшим за Intel Arc A770. Також з'явиться нова версія технології рендерингу на базі машинного навчання XeSS зі своєю генерацією кадрів.

Також Intel може представити привабливі бюджетні відеокарти на чипах BMG-21 (20 ядер) і BMG-31 (28 ядер). І деякі джерела кажуть, що анонс цих відеокарт можливий навіть до кінця поточного року.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 08.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: