Колишній експерт AMD із трасування променів приєднався до Qualcomm для роботи над графікою Adreno

Компанія Qualcomm продовжує освоювати нові ринки та розвивати свої технічні рішення. Нещодавно ми побачили перші ноутбуки на процесорах Snapdragon X в рамках платформи Copilot+ PC зі штучним інтелектом. Але крім чудових результатів в обробці застосунків із ШІ, ці процесори поки що не показали видатних результатів. Також слабким місцем SoC Snapdragon X є слабкий iGPU та погана програмна оптимізація. Але компанія має намір поліпшити свою графіку Adreno, як для настільного сегмента, так і для мобільних SoC.

Стало відомо, що до Qualcomm приєднався експерт Парітош Кулкарні (Paritosh Kulkarni), який раніше працював в AMD. Він буде в складі команди, яка працює над драйверами Qualcomm DXR і розширеною підтримкою функцій DX12.2 (DirectX 12 Ultimate). Основні нововведення в DirectX 12 Ultimate пов'язані з трасуванням. А Парітош раніше розробляв трасувальник шляху для CPU/GPU разом із бібліотекою трасування променів AMD HIPRT. Тобто він повинен допомогти Qualcomm з оптимізацією Adreno і поліпшенням продуктивності в режимах з трасуванням.

Компанії належить пройти довгий шлях, щоб представити рішення, конкурентні у всіх сферах. Поки ноутбуки на процесорах ARM приваблюють лише тих, хто хоче отримати передову програмну платформу з безліччю ШІ-функцій. Але у Qualcomm є шанси зайняти певну нішу і поступово розширювати її.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 09.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: