Китайська компанія Moore Threads навчилася створювати кластери з 10 тисяч власних GPU

Moore Threads Technology відома читачам за відеокартами власної розробки для китайського ринку. У Мережі періодично з'являється інформація відносно MTT S80 та інших моделей. Ці рішення при теоретично хорошому обчислювальному потенціалі показують досить посередні результати в іграх через погану програмну оптимізацію. Хоча нові драйвери регулярно покращують сумісність і підвищують їхню продуктивність. На тлі антикитайських санкцій питання випуску власних GPU стало стратегічною задачею, тому Moore Threads працює й над рішеннями для штучного інтелекту. Стало відомо, що компанія модернізувала сервери свого центру обробки даних KUAE, реалізувавши можливість підключення до 10 тисяч відеокарт у межах одного обчислювального кластера.

Moore Threads MTT S4000

Сервери всередині кластера включають по 8 пристроїв MTT S4000, об'єднаних за допомогою швидкісного інтерфейсу MTLink. Графічні процесори MTT S4000 засновані на архітектурі MUSA 3-го покоління, мають 128 тензорних ядра і 48 ГБ пам'яті GDDR6 на 384-бітовій шині з пропускною спроможністю 768 ГБ/с. Пікова продуктивність процесора 200 TOPS в операціях INT8. Кластер на 10 тисяч таких GPU оперуватиме 1 280 000 тензорними ядрами. Але фактична продуктивність кластера невідома, оскільки масштабування продуктивності залежить від безлічі факторів. Та й продуктивність одного процесора MTT S4000 поступається навіть старим Nvidia A100, які забезпечують 624/1248 TOPS в INT8. Але тут важливий сам факт, що китайська компанія має власні обчислювальні рішення і готова до розгортання великих обчислювальних кластерів.

Moore Threads MTT S4000

Компанія Moore Threads уже перебуває в чорному санкційному списку й не має доступу до передових техпроцесів, але продовжує розробку нових рішень і поступово просувається вперед у сегменті ШІ. Moore Threads налагодила стратегічне партнерство з великими державними операторами зв'язку China Mobile і China Unicom, а також з China Energy Engineering Corp. та Gulin Huajue Big Data Technology. Метою цієї масштабної співпраці є розробка трьох обчислювальних кластерів, які сприятимуть розвитку ШІ в Китаї.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 54)

Всі новини за 09.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: