AMD купує фінську компанію Silo AI, щоб розширити свої пропозиції штучного інтелекту

AMD вирішила посилити свої позиції у сфері штучного інтелекту шляхом купівлі фінської компанії Silo AI. Це найбільша приватна ШІ-лабораторія в Європі, яка займається розробкою спеціалізованих моделей, платформ та інших готових рішень штучного інтелекту. Сума угоди склала 665 мільйонів доларів.

«Компанія Silo AI, що базується в Гельсінкі, Фінляндія, і працює в Європі та Північній Америці, спеціалізується на комплексних рішеннях на основі штучного інтелекту, які допомагають клієнтам швидко і легко інтегрувати ШІ у свої продукти, послуги та операції. Компанія працює на різних ринках, серед її клієнтів — Allianz, Philips, Rolls-Royce та Unilever. Silo AI також створює найсучасніші багатомовні LLM з відкритим вихідним кодом, такі як Poro і Viking, на платформах AMD на додаток до своєї модельної платформи SiloGen», — ідеться в пресрелізі.

Генеральний директор Silo AI Пітер Сарлін (Peter Sarlin) продовжить керувати своєю командою дослідників та інженерів, але тепер у складі AMD Artificial Intelligence Group. Завершити угоду компанія AMD планує до кінця поточного року.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 11.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: