Розробники гри Path of Titans публічно відмовляються від Intel після масових проблем із процесорами

Останнім часом багато повідомлень щодо проблем із процесорами Intel Core 14-го та 13-го поколінь. Низка користувачів зіткнулася з нестабільною роботою флагманських Core. З боку компанії були навіть відмови в поверненні, що додатково вдарило по репутації Intel. І після всіх численних оновлень UEFI проблема повною мірою не вирішена. Є думка, що це пов'язано з конструктивними прорахунками, і навряд чи Intel вдасться «вилікувати» проблемні процесори програмними методами.

Тепер у публічному просторі озвучено ще один гучний випадок. Голова студії Alderon Games, яка займається розробкою та підтримкою багатокористувацької гри Path of Titans про динозаврів, звинуватив Intel у продажу бракованих процесорів. Навіть після всіх оновлень UEFI розробники мають постійні проблеми з процесорами Core 14-го і 13-го поколінь. У студії часто стикаються з нестабільністю цих процесорів під час роботи над грою. Часто бувають збої власних серверів із процесорами Intel, також є проблеми з хостингом ігрових серверів. Розробники фіксують тисячі збоїв у користувачів із процесорами цих поколінь. Згадується, що з часом процесори починають працювати гірше і деградують. За останні 3-4 місяці фіксувалися випадки, коли раніше стабільні процесори починали виходити з ладу. Також будь-які тести декомпресії та пам'яті, не пов'язані з розробкою гри, фіксують збої та помилки.

За словами голови студії всі 100% процесорів Intel демонструють проблеми. Тому Alderon Games відмовляється від продукції блакитної компанії та починає переводити свою серверну інфраструктуру на рішення AMD. Також розробники рекомендують уникати хостингу ігрових серверів на Intel. У Path of Titans вони додадуть попередження про можливі проблеми з відповідними процесорами, бо багато гравців досі не розуміють, чому «вилітає» гра.

В офіційному повідомленні також посилаються на численні скарги про «вильоти» в Fortnite та проблеми під час роботи рушія Unreal Engine. Зазначимо, що все це в основному стосується топових процесорів Core i9-13900K/KF/KS та i9-14900K/KF/KS, які працюють на максимальних частотах.

Джерела:
Alderon Games
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 150)

Всі новини за 13.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: