Розробники Warframe підтвердили наявність проблем зі старшими процесорами Intel Core 13/14-ї серії

Продовжує надходити нова інформація щодо нестабільної роботи процесорів Intel Core 13-го і 14-го поколінь. Учора ми писали про резонансну заяву студії Alderon Games, яка публічно відмовилася від процесорів Intel через масові збої у користувачів та на ігрових серверах. Тепер про подібні проблеми заявили розробники популярного багатокористувацького екшену Warframe.

Команда зіткнулася з численними збоями у гравців, які часто супроводжуються повідомленням про помилку nvgpucomp64.dll. Переважно це стосується систем із процесорами Intel Core i9-13900K/KF та Core i9-14900K/KF, проте подібні збої можливі й на слабших процесорах Core i7-13700K/KF та Core i7-14900K/KF. Розподіл кількості збоїв за процесорами представлено на діаграмі від розробників.

Цікаво, що подібна проблема виникла в одного зі співробітників на домашньому ПК, хоча в офісі у нього стоїть аналогічна система на Intel Core, і все працює стабільно. Розробники провели низку агресивних стрес-тестів на машинах схожої конфігурації. Це були симуляції боїв між загонами NPC, тест зі швидкою телепортацією між рівнями та скрипти для нескінченного відкриття компонентів користувацького інтерфейсу, які згадувалися у звітах про помилки. Усі системи спокійно проходили стрес-тести, а комп'ютер співробітника міг давати збій у таких простих сценаріях, як запуск гри та політ на місію.

Виявити причину було складно, оскільки збій відбувався не в коді гри. Але після аналізу звітів про помилки було виявлено певну закономірність, що збій відбувається в момент, коли графічний драйвер сильно завантажує всі ядра CPU. Згадавши про рекомендації Intel, вирішено було оновити BIOS. І тут треба зазначити, що материнська плата використовувала оригінальну прошивку 2022 року, а після оновлення BIOS до останньої версії система стала працювати стабільно. Тож у конкретному випадку з комп'ютером співробітника все вирішилося оновленням мікрокоду. І вся ця ситуація свідчить про те, що проблема не настільки масова, як стверджували в Alderon Games.

Розробники попереджають про можливі ризики під час оновлення BIOS. Тому якщо ваша система працює добре, не потрібно нічого чіпати. Але якщо ви спостерігаєте збої, вже оновили операційну систему і драйвер, тоді варто спробувати оновити прошивку на материнській платі.

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Всі новини за 14.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: