AMD розповіла про оверклокерські поліпшення в процесорах Ryzen 9000

AMD вирішила поділитися додатковою інформацією про десктопні процесори Ryzen 9000 (Granite Ridge). Ці CPU з'являться в продажу до кінця поточного місяця та принесуть кілька нововведень, адресованих оверклокерам й ПК-ентузіастам. Зокрема, штатним режимом роботи оперативної пам'яті у нових «камінців» стане DDR5-5600, тоді як CPU Ryzen 7000-ї серії офіційно підтримують DDR5-5200.

Ryzen 9000

Збільшити швидкість роботи ОЗП можна буде за допомогою оверклокінгу, причому AMD відзначає низку «фішок», які зацікавлять ентузіастів розгону. Чипмейкер заявляє про можливість оверклокінгу пам'яті «на льоту», а також підтримку розгону ОЗП на всіх споживчих чипсетах. До того ж свіжа версія AGESA забезпечить можливість роботи оперативної пам'яті в режимах до DDR5-8000.

Ryzen 9000

Ще одним важливим нововведенням стане функція Curve Shaper, про яку ми вже розповідали. Вона дасть змогу користувачам більш тонко налаштовувати криву частоти/напруги в різних діапазонах температури. Все це покликане «вичавити» додаткову продуктивність, водночас зберігаючи стабільність роботи комп'ютера.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 15.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: