MediaTek планує випустити ARM-чипи для серверів ШІ на 3-нм техпроцесі від TSMC

MediaTek — один з відомих виробників чипів, має намір увійти на ринки штучного інтелекту та готується до запуску лінійки серверних рішень для ШІ. Ймовірно, що вони будуть побудовані на архітектурі ARM та виконані за 3-нм техпроцесом від TSMC. Отже, MediaTek може стати однією з перших компаній, яка запропонує серверні чипи ШІ на платформі ARM.

Mediatek chip

Серверний ШІ-чип MediaTek буде орієнтований на середні та низькі рівні продуктивності. Попит у цьому секторі стрімко зростає, оскільки в ШІ перегонах беруть участь багато компаній, в тому числі й стартапи, яким не потрібні дуже дорогі та першокласні рішення від таких компаній, як Nvidia. Завдяки архітектурі з низьким енергоспоживанням MediaTek хоче привернути увагу постачальників хмарних сервісів, таких як Microsoft, Google і Meta.

Очікується, що MediaTek налагодить масове виробництво чипів до першої половини 2025 року, а перші невеликі за обсягами партії з'являться у другій половині 2024 року. Масштабування виробництва заплановане на 2026 року, але це залежить від ринкового попиту та інтересу покупців до сегмента в цілому. Не виключено, що незабаром MediaTek стане основним конкурентом на ринку мікросхем.

Джерело:
Wccftech

Всі новини за 15.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: