Nvidia приписують роботу над GeForce RTX 5090D для китайського ринку

У лабораторіях Nvidia кипить робота не тільки над відеокартою GeForce RTX 5090, але й над її окремим варіантом для китайського ринку. Така інформація надійшла від неофіційних джерел. Стверджується, що модель GeForce RTX 5090D стане доступною для купівлі в січні наступного року, тобто трохи пізніше за повноцінну GeForce RTX 5090, яка має вийти вже цього року.

GeForce RTX

Щодо характеристик GeForce RTX 5090D на цю мить інформації не надходило. Однак закордонні колеги припускають, що вона збереже конфігурацію відеобуфера (448-розрядна шина, 28 Гбайт GDDR7), але отримає дещо урізаний графічний процесор. Наприклад, GeForce RTX 4090D пропонує на 11% менше обчислювальних блоків порівняно зі звичайною GeForce RTX 4090, але разом із цим має той самий 24-гігабайтний буфер GDDR6X і менший рівень TDP.

Також не виключено, що під час підготовки GeForce RTX 5090D «зелені» зосередяться на обмеженні її продуктивності в ШІ-застосунках. Це дасть змогу Nvidia безперешкодно постачати новинку в Китай, не хвилюючись про порушення експортних обмежень США. Ігрова продуктивність при цьому повинна залишитися на рівні повноцінної GeForce RTX 5090.

GeForce RTX

Хай там як, до презентації перших відеокарт GeForce RTX 50-ї серії залишається ще як мінімум кілька місяців. Детальніша інформація про 3D-прискорювачі Nvidia Blackwell стане відома в міру наближення до цієї події.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 15.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: