Процесори Intel Bartlett Lake-S для платформи LGA1700 отримають до 12 P-ядер

Попри те, що цієї осені відбудеться реліз перших чипів Core Ultra 200 у конструктивному виконанні LGA1851, корпорація Intel ще не готова відправити «на пенсію» платформу LG1700. Для неї компанія готує сімейство процесорів Bartlett Lake. Спочатку вважалося, що вони розраховані на сферу периферійних обчислень і телекомунікаційного обладнання, але останні дані свідчать про те, що це будуть споживчі процесори.

Intel Bartlett Lake

З погляду архітектури чипи Intel Bartlett Lake не відрізнятимуться від актуальних процесорів LGA1700. Щобільше, частина моделей продовжить використовувати кристали від CPU Alder Lake/Raptor Lake, які мають до 24 ядер (8P + 16E). Однак Intel також випустить абсолютно новий кристал. У ньому компанія застосує 12 «великих» ядер, щоправда, на реліз таких процесорів доведеться почекати.

Intel Bartlett Lake

Ребрендинг чипів Alder Lake/Raptor Lake заплановано на січень, тоді як по-справжньому нові процесори Intel Bartlett Lake на P-ядрах вийдуть тільки в третьому кварталі 2025-го. Як вважають закордонні колеги, таким чином Intel розраховує доповнити модельний ряд Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) та запропонувати альтернативу недорогим чипам для платформи AM4. Доречі, нові моделі для платформи-довгожительки AMD вийдуть цього місяця.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Всі новини за 16.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: