HP випустить найпотужніший ноутбук із ШІ на базі Ryzen AI 300

Компанія HP готує OmniBook Ultra на базі процесора AMD Ryzen AI 300, який претендує на звання найшвидшого ПК зі штучним інтелектом. Головною особливістю цього лептопа стане висока продуктивність нейронного процесора NPU, який має забезпечити до 55 TOPS.

Виробник представив лептоп OmniBook Ultra AI в рамках спеціального заходу Imagine AI в Нью-Йорку. Таким чином HP приєдналася до числа Acer, ASUS та інших провідних виробників, які готові випустити на ринок свої рішення на базі нової лінійки процесорів AMD Ryzen AI 300. Але в OmniBook Ultra буде вагома перевага — підвищена продуктивність NPU. Раніше було заявлено, що Ryzen AI 300 зі своїм NPU забезпечують продуктивність обчислень ШІ на рівні 50 TOPS. Виробник говорить про якісь оптимізації та використання застосунку HP AI Companion для підвищення продуктивності. Завдяки цьому новий OmniBook Ultra стане найшвидшим ноутбуком для платформи Copilot+ PC.

Ноутбук отримає екран діагоналлю 14 дюймів з роздільною здатністю 2240 x 1400 пікселів при яскравості 300 ніт. Буде вбудована 9-мегапіксельна камера з підтримкою ШІ. Заявлений час автономної роботи складе до 21 години. Буде підтримка швидкісного інтерфейсу Thunderbolt 4, який раніше був прерогативою рішень на Intel. Серед інших особливостей згадується використання програмного захисту Wolf Security. Пристрій розроблено з використанням до 90% перероблених металів та 5% пластику, що потрапляє в океан, що допомагає знизити вплив на навколишнє середовище.

Рекомендована вартість OmniBook Ultra складе 1449,99 долара США.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 16.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: