Epic Games випустила інструкцію для користувачів Intel Core i9, які страждають від частих збоїв у Fortnite

Розвивається ситуація з нестабільною роботою процесорів Intel Core 14-го та 13-го поколінь. Нещодавно з гучними заявами виступили розробники Path of Titans, які рекомендували переходити на AMD. Також розробники Warframe представили свою статистику збоїв та розповіли про особистий досвід боротьби з нестабільною роботою старших процесорів Core. Тепер відреагувала компанія Epic Games, яка стикається з численними збоями на користувацьких ПК із процесорами Intel. Компанія випустила спеціальну інструкцію, як розв'язати цю проблему.

Відразу зазначимо, що йдеться про проблеми на флагманських Core i9-13900K/KF/KS або Core i9-14900K/KF/KS. Користувачам пропонують увімкнути режим Intel Fail Safe у налаштуваннях SVID для материнських плат ASUS, Gigabyte або MSI. По суті, це стандартна рекомендація Intel для процесорів, які показують нестабільну роботу. І вона ж пов'язана з певним падінням продуктивності, що у випадку флагманського CPU є неприємним фактом. В Epic Games вважають, що однієї цієї операції достатньо для вирішення або мінімізації проблеми збоїв. Але від себе додамо, що також рекомендується оновити UEFI до останньої версії. У ситуації, яку описували розробники Warframe, саме оновлення прошивки допомогло їхньому співробітнику позбутися збоїв на проблемному ПК.

Очевидно, у більшості випадків операції з UEFI допоможуть поліпшити стабільність процесорів, але загалом це б'є по репутації компанії. Тим більше проблема стосується топових моделей, які популярні в середовищі професіоналів та ентузіастів.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 17.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: