AMD готує процесори лінійок Athlon/Ryzen 3 для платформи AM5

В найближчому майбутньому модельний ряд процесорів у конструктивному виконанні AMD AM5 поповниться не тільки першими чипами з архітектурою Zen 5, але й рішеннями початкового рівня. За даними італійського видання Bits and Chips, «червоні» незабаром випустять перші процесори серій Athlon або Ryzen 3 для актуальної настільної платформи.

AM5

Зараз найдоступнішим чипом для платформи AM5 є Ryzen 5 7500F. Це 6-ядерний «камінець» з деактивованим графічним блоком та рекомендованою ціною 179 доларів. Втім, до теперішнього моменту він істотно подешевшав (наприклад, на Aliexpress він обійдеться в $119), а в Україні цей процесор коштує близько семи тисяч гривень.

Ryzen 5 7500F

Згадані вище Athlon/Ryzen 3 будуть виконані на базі архітектури Zen 4. У них AMD застосує ті ж мікросхеми IOD і CCD, що й в старших процесорах Ryzen 7000-ї серії. Характеристики новинок поки не повідомляються, але можна з упевненістю стверджувати, що вони запропонують менше ніж 6 ядер/12 потоків, характерних для Ryzen 5 7500F. Рекомендована ціна цих CPU, ймовірно, опуститься нижче 100-доларової позначки.

Хоч би що там було, залишилося дочекатися офіційних подробиць від самої AMD.

Джерела:
Bits and Chips
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 17.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: