Quinas Technology розробляє технологію UltraRAM для довготривалого зберігання даних

Британська компанія Quinas Technology планує налагодити масове виробництво нового типу пам'яті UltraRAM, яка забезпечує 10 мільйонів циклів перезапису і може зберігати дані понад 1000 років. Компанія вже володіє прототипами та залучила фінансування в розмірі 1,1 мільйона фунтів стерлінгів від Innovate UK для запуску виробництва.

Технологія базується на розробках фізиків із Ланкастерського та Йоркського університетів у Великій Британії, які намагалися об'єднати переваги енергонезалежної пам'яті NAND та енергозалежної оперативної пам'яті в новому типі надефективної та довговічної пам'яті. UltraRAM використовує тришарову структуру з особливих матеріалів, які утримують електрони всередині комірки, а управління здійснюється через зовнішні електроди. Технологія забезпечує мінімальний знос комірки. Заявлено, що UltraRAM здатна витримувати 10 мільйонів циклів запису при зберіганні даних близько тисячі років без наявності будь-якого зовнішнього живлення.

Складна конструкція UltraRAM потребуватиме значних зусиль для запуску масового виробництва. Але перспективи такої технології дуже високі Якщо Quinas Technology реалізує проєкт, то отримає значну вигоду.

Джерела:
Wccftech
MyDrivers

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 17.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: