Процесори Intel серій Arrow Lake та Panther Lake матимуть вищу максимальну температуру

Блогер Jaykihn, який ймовірно має доступ до зразків майбутніх процесорів і документації компанії, повідомив, що Intel збільшила максимальну температуру (TJMax) для своїх майбутніх процесорів під кодовою назвою Arrow Lake і Panther Lake до 105°C.

Intel Lineup

Tjunction max — це найвища температура, якої може досягти процесор, перш ніж активується внутрішній термоконтроль для зменшення потужності та обмеження температури, що може призвести до втрати продуктивності. Зазвичай процесори Intel мають максимальну температуру (TJMax) близько 100°C, що характерно для процесорів Alder Lake і Raptor Lake та, напевне, вона буде такою самою й для чипів Lunar Lake. Однак TJMax процесорів Intel Core Ultra (під кодовою назвою Meteor Lake) встановлена на рівні 105°C або 110°C, залежно від версії, і майбутні процесори Arrow Lake і Panther Lake, схоже, матимуть таку ж максимальну температуру.

Розробники повинні проєктувати системи так, щоб процесор не опускався сильно нижче цього порогу під час високих навантажень, з метою максимізувати продуктивність, тому збільшення TJMax це добре. Однак, якщо процесор ноутбука працюватиме при температурі від 100°C до 105°C протягом тривалого часу, ноутбуки нагріватимуться. З іншого боку, збільшення TJMax може означати впевненість Intel у своєму кремнії. Зокрема у тому, що він витримає температуру 105°C і не деградує, що також є добрим знаком.

Джерело:
Tom`s Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 17.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: