Мобільні Intel Core теж страждають від збоїв за заявою розробників з Alderon Games

Днями з'явилося кілька заяв і повідомлень від ігрових розробників відносно нестабільної роботи процесорів Intel Core 13-го та 14-го поколінь. Про певні проблеми та статистику збоїв повідомили розробники відомої багатокористувацької гри Warframe, а Epic Games випустила інструкцію, як виправити проблеми на Intel Core i9 при частих «вильотах» у Fortnite. Але з найрізкішою заявою виступила студія Alderon Games, яка розробляє багатокористувацький проєкт про динозаврів Path of Titans. Вона зіткнулася з настільки масовими збоями на робочих ПК, на ігрових серверах та користувацьких ПК зі старшими Intel Core, що вирішили повністю відмовитися від процесорів синьої команди на користь AMD і рекомендували зробити так само всім користувачам. В основному проблеми стосуються процесорів Intel Core i9-13900K/KF та Core i9-14900K/KF, саме ці CPU фігурують у повідомленнях про нестабільну роботу. Але також іноді фіксуються збої й на процесорах рівня Core i7-13700K/KF і Core i7-14700K/KF. Проте представники Alderon Games продовжують роздмухувати полум'я і говорять про можливі проблеми навіть на мобільних процесорах Core 13-ї та 14-ї серій.

«Так, у нас є кілька ноутбуків, які демонструють такі самі збої. Але вони бувають рідше, ніж збої у десктопних процесорів», — написав розробник з Alderon Games. На жаль, конкретні моделі CPU не розкрито, але можна припустити, що йдеться про топові варіанти Core i9 HX із високими частотами.

Ситуація б'є по репутації Intel та підриває довіру до майбутніх продуктів. Компанія намагалася розв'язати проблему за допомогою оновлення UEFI, і найчастіше це дійсно допомагає поліпшити стабільність CPU, але повною мірою проблему не вирішує, а також може призводити до певних втрат продуктивності.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 19.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: