AIB-партнерів Nvidia запідозрили в економії на термопасті

Веб-видання Igor's Lab випустило цікавий матеріал, присвячений термоінтерфейсу, який AIB-партнери Nvidia використовують у 3D-прискорювачах GeForce RTX 40-ї серії. Закордонні колеги звернули увагу на погіршення температурно-шумових характеристик відеокарт лише за кілька місяців після купівлі та дійшли висновку, що виною тому стала економія на термопасті.

RTX 40

Як розповідає Ігор Валлоссек (Igor Wallossek), головний редактор видання, з проблемою швидкої деградації характеристик термоінтерфейсу зіткнулося чимало власників відеокарт Nvidia Ada Lovelace. Усього через кілька місяців використання hotspot-температура графічного процесора під навантаженням може перевищити 100°C. Одночасно з цим спостерігається збільшення швидкості обертання вентиляторів та, як наслідок, рівня шуму.

Під час розслідування з'ясувалося, що більшість AIB-партнерів Nvidia закуповують термоінтерфейс в одного й того ж постачальника. Це матеріал на основі маслянистої суміші з досить великими частинками оксиду алюмінію. Така формула недорога у виробництві та в короткостроковій перспективі має непогані теплопровідні властивості. Але вже через нетривалий час вона втрачає свої характеристики, що призводить до погіршення температурного режиму GPU.

RTX 40
Вищезгаданий термоінтерфейс під мікроскопом

Цей недолік легко виправити своїми руками, але навряд чи багато ПК-ентузіастів та геймерів захочуть розбирати свою нову відеокарту для заміни термоінтерфейсу через лічені місяці після купівлі. З повним матеріалом закордонних колег можна ознайомитися за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 66)

Всі новини за 21.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: