США можуть заборонити постачання Nvidia H20 до Китаю

Уряд США вже наклав на Китай низку обмежень на експорт технологій та високопродуктивних процесорів для штучного інтелекту. Зокрема, під забороною опинилися прискорювачі сімейства Nvidia Hopper та споживчі відеокарти GeForce RTX 4090. Щоб адаптуватися під нові умови, компанія Nvidia випустила спеціально для китайського ринку урізані прискорювачі HGX H20, L20 PCI2, L2 PCIe та урізану відеокарту GeForce RTX 4090D. Але незабаром і вони можуть потрапити під заборону.

Аналітики пророкують заборону постачання Nvidia H20 у жовтні, коли США буде вкотре переглядати свою експортну політику. Прискорювачі Nvidia H20 все ще є досить швидкими пристроями та помітно перевершують графічні процесори для ШІ початкового рівня. Тому вони мають високий попит у китайських компаній. Нещодавно ми писали, що за прогнозами в Китаї буде продано мільйон графічних пристроїв Nvidia H20, що принесе зеленій корпорації понад 12 мільярдів доларів. Тому така заборона може сильно вдарити безпосередньо по Nvidia, позбавивши компанію великого ринку.

Американські законодавці розглядають можливість введення експортних обмежень на інші азійські країни (Малайзія, Індонезія, Таїланд) і на закордонні китайські компанії, оскільки всі вони можуть брати участь у ланцюжку постачання графічних процесорів Nvidia, допомагаючи обходити санкції. Також останнім часом лунають звинувачення в бік Google та Microsoft, які надають хмарну обчислювальну інфраструктуру для китайських компаній. Були погрози в бік ASML та Tokyo Electron за постачання обладнання для виробництва напівпровідників. І до кінця року ми можемо побачити новий етап посилення санкцій відносно Китаю.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 22.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: