Nvidia працює над прискорювачем Blackwell B20 для китайського ринку

З'явилася інформація про розробку ексклюзивного прискорювача для ШІ на базі нової архітектури Nvidia Blackwell. Навесні на конференції GTC корпорація представила графічні процесори Blackwell B200, які мають забезпечити якісний стрибок продуктивності для обчислювальних центрів, орієнтованих на ШІ. Проте настільки потужні рішення явно потраплять під експортні обмеження, які введені США у відношенні Китаю. Тому виробник створює спеціальну версію з урізаною продуктивністю. Новий прискорювач Nvidia B20 прийде на зміну Nvidia H20, які стали урізаною версією прискорювачів Hopper. За даними Reuters постачанням нових прискорювачів на китайський ринок займеться компанія Inspur.

Цікаво, що така інформація з'явилася на тлі новини про можливу заборону постачання Nvidia H20 вже цієї осені. Адміністрація Байдена хоче посилити санкції проти Китаю та низка аналітиків прогнозує, що під нові експортні обмеження потраплять і H20. Тому не зрозуміло, якого рівня мають бути нові пристрої B20, щоб відповідати жорстким обмеженням. Раніше була інформація, що Nvidia готує урізану GeForce RTX 5090D для китайського ринку. Але в разі посилення санкцій усі ці продукти можуть і не піти в масове виробництво.

Усередині Китаю спостерігається високий попит на спеціалізовані процесори для ШІ. Внутрішні компанії намагаються запустити виробництво власних чипів, зокрема, Huawei пропонує інфраструктуру на базі чипів Ascend. Але всі ці рішення поки що поступаються чипам Nvidia. Також усі основні розробки для ШІ засновані на програмній платформі Nvidia CUDA. Тому навіть урізані Nvidia H20 мають великий попит у Китаї.

Джерела:
Wccftech
Reuters

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 22.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: