Чутки: реліз відеокарт GeForce RTX 50 (Blackwell) перенесено на початок 2025-го

Щодо планів Nvidia випустити лінійку відеокарт GeForce RTX на основі графічних процесорів Blackwell відомо вже деякий час. Судячи з останньої інформації, «зелені» не поспішатимуть з релізом новинок. Стверджується, що його було перенесено на виставку CES 2025, яка відбудеться на початку січня.

GeForce RTX

Спочатку очікувалося, що до продажу перші ігрові відеокарти Nvidia Blackwell надійдуть орієнтовно в останньому кварталі цього року. У цьому також були впевнені деякі AIB-партнери Nvidia, з представниками яких нашим колегам вдалося поговорити під час виставки Computex 2024. Дебютними пристроями GeForce RTX 50-ї серії мають стати GeForce RTX 5080 і RTX 5090, виконані на GPU GB203 і GB202 відповідно. Про попередні характеристики графічних чіпів Nvidia Blackwell ми розповідали в окремому матеріалі.

Справедливо зазначити, що Intel і AMD теж не поспішають з релізом наступного покоління відеокарт. Обидві компанії випустять їх тільки наступного року. Команда Лізи Су може поділитися подробицями про графічні процесори RDNA 4-го покоління на виставці CES 2025, а ось щодо термінів презентації GPU Intel Battlemage інформації поки не надходило. Додамо, що вбудована графіка покоління Battlemage використовується в мобільних чипах Intel Lunar Lake.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 155)

Всі новини за 22.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: