Мобільні процесори Strix Halo вже тестуються партнерами AMD

Наразі фахівці AMD працюють над мобільними процесорами Strix Halo. Зразки нових «камінців» не тільки курсують між лабораторіями чипмейкера, що підтверджують записи в митних базах, але й вже були відправлені партнерам AMD для подальших випробувань. Про це стало відомо завдяки тестовому пакету Geekbench.

Strix Halo

В онлайн-базі бенчмарка було помічено тестову систему HP, в якій було встановлено процесор з ідентифікатором AMD 100-000001422-31_N. Зарубіжні колеги впевнені, що це інженерний зразок APU Strix Halo. Для нього характерна наявність восьми ядер Zen 5 з максимальною частотою 5,36 ГГц й 32 мегабайт L3-кешу. Якихось подробиць про конфігурацію графічного блоку Gekbench, на жаль, не розкриває. Але враховуючи, що партнери AMD вже активно тестують Strix Halo, поява додаткової інформації залишається питанням часу.

Strix Halo

Раніше у Мережі опинилися конфіденційні документи AMD, в яких розкриваються головні особливості процесорів Strix Halo. У них компанія застосує багаточипове компонування, об'єднавши до двох чиплетів із вісьмома ядрами Zen 5 і 32 МБ L3-кешу в кожному та велику мікросхему введення-виведення. Вона містить графічний модуль RDNA 3.5 на 40 Compute Units, NPU-блок продуктивністю 60 TOPS й 256-розрядний контролер оперативної пам'яті LPDDR5X-8000 з 32 мегабайтами кешу (аналог Infinity Cache).

Strix Halo

Офіційний реліз процесорів AMD Strix Halo заплановано на наступний рік. Додамо, що найближчими днями в продаж надійдуть перші ноутбуки на базі чипів Ryzen AI 300 (Strix Point). Вони запропонують до 12 x86-ядер (чотири Zen 5 і вісім Zen 5c), вбудовану графіку RDNA 3.5 на 16 Compute Units і NPU-блок потужністю 50 TOPS.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 22.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: