Intel знайшла причину нестабільності процесорів Core 13-/14-го покоління. Виправлення на підході

Корпорація Intel виступила з новою заявою щодо нестабільної роботи топових процесорів Core 13-/14-го покоління для настільних ПК. Чипмейкеру нарешті вдалося виявити першопричину проблеми. За словами Intel, головним винуватцем стала підвищена робоча напруга процесора. Зараз компанія працює над оновленням мікрокоду, яке покликане розв'язати цю проблему. Його реліз відбудеться в середині серпня.

Intel Core

На основі детального аналізу настільних процесорів Intel Core 13-го і 14-го покоління, повернутих нам через проблеми з нестабільністю, ми визначили, що підвищена робоча напруга викликає проблеми зі стабільністю в деяких настільних процесорах 13-го і 14-го поколінь. Наш аналіз повернених процесорів підтверджує, що підвищена робоча напруга виникає через алгоритм мікрокоду, що призводить до неправильних запитів напруги до процесора.

Корпорація Intel випускає патч для мікрокоду, який усуває першопричину підвищеної напруги. Ми продовжуємо перевірку, щоб переконатися, що сценарії нестабільної роботи процесорів Core 13-го та 14-го поколінь для настільних комп'ютерів, про які повідомлялося в Intel, будуть вирішені. Наразі Intel планує випустити патч для партнерів у середині серпня після повної перевірки.

Корпорація Intel прагне виправити ситуацію з нашими клієнтами, і ми продовжуємо просити всіх клієнтів, які в цей час стикаються з проблемами нестабільної роботи своїх настільних процесорів Intel Core 13-го і 14-го поколінь, звертатися до служби підтримки Intel для отримання подальшої допомоги.

Intel Core
Фото ComputerBase

Водночас представники Intel також розкрили, що деякі процесори Core 13-го покоління дійсно мають невеликий виробничий дефект. Однак він не є першопричиною нестабільності CPU, і лише «невелика кількість» подібних випадків зумовлена проблемою на виробництві.

«Ми можемо підтвердити, що виробнича проблема з окисленням вплинула на деякі ранні настільні процесори Intel Core 13-го покоління. Однак ця проблема була вирішена завдяки вдосконаленню виробництва у 2023 році. Ми також проаналізували звіти про нестабільну роботу настільних процесорів Intel Core 13-го покоління і виявили, що лише невелика кількість повідомлень про нестабільну роботу може бути обумовлена з виробничою проблемою», — ідеться в повідомленні Intel на Reddit.

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Всі новини за 23.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: