Nvidia приписують роботу над відеокартою Titan з архітектурою Blackwell

В останніх двох поколіннях споживчих GPU Nvidia не знайшлося місця для 3D-прискорювача Titan. Остання модель цього класу — Titan RTX — вийшла ще 2018 року та базувалася на графічній архітектурі Turing, яка також лягла в основу карт GeForce RTX 20-ї серії. Повернутися до випуску «Титанів» компанія може в майбутньому поколінні Blackwell. Принаймні, роботи в цьому напрямку ведуться.

Titan RTX

Від неофіційних джерел надійшла інформація, що в лабораторіях Nvidia вже існує прототип Titan нового покоління. Про характеристики пристрою нічого не повідомляється, але, найімовірніше, він виконаний на графічному процесорі Nvidia GB202. Цей GPU також ляже в основу моделі GeForce RTX 5090, щоправда, у дещо урізаній конфігурації. Наприклад, шина пам'яті в ігрового флагмана GeForce RTX буде урізана з 512 до 448 розрядів. Офіційна презентація відеокарт Nvidia Blackwell має відбутися наприкінці цього або на початку наступного року.

Справедливо зазначити, що Nvidia працювала над 3D-прискорювачем Titan покоління Ada Lovelace, однак він так і не отримав статус серійного продукту. У Мережі не раз спливали фото монструозної системи охолодження. Вона займала чотири слоти розширення, а сам радіатор крім випарної камери містив 22 теплові трубки. Для його обдування Nvidia використовувала відразу три вентилятори, а не два, як в інших відеокарт Founders Edition. Друковану плату пристрою при цьому планувалося розділити на окремі PCB.

Titan RTX

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Всі новини за 23.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: