Студія ModelFarm відмовляється від Intel Core i9 після масових збоїв

Ситуація з повідомленнями про нестабільну роботу процесорів Intel набула лавиноподібного характеру. Нещодавно низка ігрових розробників виступили з публічними заявами про цю проблему, включно з творцями Warframe. Також Epic Games випустила інструкцію для гравців у Fortnite, як позбутися збоїв на старших процесорах Core. Найбільш категоричними були розробники багатокористувацької Path of Titans, які заявили про повну відмову від процесорів Intel на користь AMD. Тепер за ними пішла студія ModelFarm, яка займається візуальними ефектами для кіно на базі Unreal Engine. Ділан Браун, супервайзер Unreal Engine у компанії, написав, що 50% їхніх систем на Intel Core i9-13900K/14900K демонструють збої. І в 90% повідомлень про збої фігурують саме процесори Intel Core i9-13900K/KF та Core i9-14900K/KF. Тому ModelFarm починає переходити на ПК на основі майбутніх AMD Ryzen 9000, які найближчими днями мають офіційно надійти в продаж.

Браун зазначив, що два абсолютно нові процесори показували збої з першого дня, хоча іншим знадобився деякий час, щоб проявилася нестабільність. Усі комп'ютери працювали з Unreal Engine з високим навантаженням на всі ядра. У більшості з них використовувалися материнські плати ASUS. Обмеження потужності та інші трюки з «лікуванням» не допомогли. Вчора Intel офіційно визнала наявність проблем і пообіцяла виправити все в майбутніх оновленнях мікрокоду материнських плат. Але в ModelFarm не готові чекати чергових патчів, тим паче немає впевненості, що вони допоможуть. Тому компанія починає закуповувати системи на базі нових процесорів AMD Ryzen 9950X.

Судячи з повідомлення Ділана Брауна, він уже використовує ПК на Ryzen 9 5950X, і цей процесор його повністю влаштовує в плані продуктивності та стабільності.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 77)

Всі новини за 24.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: