Nvidia заробить на серверах Blackwell понад $200 мільярдів у 2025 році

Аналітики прогнозують високий попит на сервери з графічними процесорами Nvidia Blackwell і високі продажі протягом усього наступного року. Лінійка пристроїв Blackwell може стати найуспішнішим продуктом компанії за весь час. Згідно з різними галузевими джерелами, спостерігається величезна кількість попередніх замовлень на нові прискорювачі, відвантаження яких має розпочатися в четвертому кварталі поточного року. Зростання інтересу до штучного інтелекту та розширення обчислювальних центрів будуть і далі підігрівати високий попит.

За прогнозами, у 2025 році компанія Nvidia може відвантажити від 60 до 70 тисяч серверів DGX GB200 на базі графічних чипів Blackwell. Вартість одного сервера становитиме від 2 до 3 мільйонів доларів. Тож компанія заробить близько 210 мільярдів доларів протягом наступного року. У топовій конфігурації система DGX GB200 NVL72 оснащується 72 графічними процесорами Blackwell B200. Але всередині Nvidia також очікують великий попит на простіші серверні конфігурації NVL36. Це пов'язано з великою кількістю стартапів у сфері ШІ, які розпочинають свою діяльність, не володіючи значними фінансовими резервами.

Раніше були прогнози, що Nvidia поставить два мільйони чипів Blackwell протягом наступного року. Але при прогнозі на 60-70 тисяч серверів загальна кількість вироблених чипів буде помітно більшою. Тобто ми бачимо, що з кожним днем прогнози аналітиків щодо Nvidia Blackwell тільки зростають. По суті все впиратиметься у виробничі потужності TSMC та інших партнерів, які вироблятимуть і упаковуватимуть нові чипи.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 25.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: