Samsung постачатиме мікросхеми HBM3 для деяких ШІ-прискорювачів Nvidia

Samsung Electronics вдалося домовитися з Nvidia про постачання мікросхем пам'яті HBM3. «Зелена» корпорація використовуватиме їх у деяких моделях прискорювачів обчислень. Зокрема, в ШІ-чипах H20 з архітектурою Hopper. Це дещо урізана версія H100, створена спеціально для китайського ринку з урахуванням експортних обмежень Сполучених Штатів.

HBM

Можливість появи мікросхем Samsung HBM3 у топових моделях прискорювачів Nvidia поки залишається невизначеною. Як повідомляє видання Reuters, високошвидкісні чипи HBM3E від Samsung все ще проходять випробування в лабораторіях «зеленої» компанії. Про проблеми з енергоспоживанням і нагрівом повідомлялося ще кілька місяців тому, при цьому сам південнокорейський гігант заперечує цю інформацію.

Судячи з останніх даних, співпраця з Nvidia стала одним із пріоритетів для Samsung. У травні корейці нібито впровадили внутрішню стратегію під кодовою назвою Nemo, спрямовану на першочергове виконання замовлень Nvidia. Все це має допомогти Samsung випередити свого головного конкурента в особі SK Hynix, яка на сьогодні є головним постачальником HBM-пам'яті для GPU Nvidia. Незабаром постачання чипів HBM3E також має налагодити Micron.

Джерела:
Reuters
Data Center Dynamics

Всі новини за 26.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: