Оновлення мікрокоду не допоможе нестабільним процесорам Core 13-/14-го покоління

Корпорація Intel поділилася додатковою інформацією щодо нестабільної роботи процесорів Core 13-/14-го покоління. З'ясувалося, що до цієї проблеми можуть бути схильні не тільки топові чипи K-серії, а й решта CPU Raptor Lake-S (Refresh), зокрема з 65-ватним рівнем TDP. Про це виданню The Verge розповів представник Intel.

Цього тижня Intel відзвітувала про результати власного розслідування причин нестабільної роботи CPU Core 13-/14-го покоління. За словами чипмейкера, головним винуватцем стала підвищена робоча напруга процесора. Зараз компанія готує оновлення мікрокоду, яке усуне цю проблему, і розраховує випустити його в середині серпня.

Однак слід мати на увазі, що вищезгадане оновлення є профілактичним заходом, покликаним убезпечити повністю працездатні процесори. Власникам CPU Core 13-/14-го покоління, які вже проявляють нестабільність роботи, слід звернутися до служби підтримки Intel. Тобто компанія все ж проводить заміну несправних процесорів, але в той самий час не має наміру запускати масштабну відкличну кампанію.

«Можливо, цей патч покращить стабільність процесорів, які наразі страждають від нестабільності; однак користувачам, які стикаються з нестабільністю на своїх настільних системах на базі процесорів 13-го або 14-го покоління, слід звернутися до служби підтримки Intel для отримання подальшої допомоги», — розповідає представник процесорного гіганта.

Зараз Intel рекомендує власникам процесорів Core 13-/14-го покоління активувати профіль Intel Default Settings (або Intel Baseline). Він доступний в останніх прошивках UEFI та забезпечить роботу CPU відповідно до офіційних специфікацій. Надалі слід оновити прошивку материнської плати: «Щойно мікрокод буде надано партнерам Intel, ми радимо користувачам перевірити наявність відповідних оновлень BIOS».

Обговорити в форумі (коментарів: 74)

Всі новини за 27.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: