SK hynix готується до старту виробництва графічної пам'яті GDDR7

SK hynix анонсувала випуск власних мікросхем графічної пам'яті нового покоління. Розробка GDDR7 відбувається на тлі невпинного зростання інтересу споживачів до сфери штучного інтелекту, а також підвищення вимог графічних прискорювачів до пропускної здатності відеобуфера. Початок серійного виробництва мікросхем GDDR7 очікується в третьому кварталі.

Hynix GDDR7

Для мікросхем GDDR7 виробництва SK hynix заявлена швидкість 32 Гбіт/с на контакт, яка надалі має зрости до 40 Гбіт/с. У своєму прес-релізі компанія розповідає, що нова пам'ять забезпечить high-end відеокартам пропускну здатність буфера понад 1,5 Тбайт/с. Враховуючи швидкість перших чипів GDDR7, такий 3D-прискорювач має бути обладнаний 384-розрядною шиною пам'яті.

SK hynix заявляє, що також підвищила енергоефективність на 50% порівняно з попереднім поколінням, застосувавши нову технологію пакування чипів, яка розв'язує проблему нагрівання. Кількість шарів тепловідвідних підкладок збільшено з чотирьох до шести, що зменшило тепловий опір на 74% порівняно з попереднім поколінням, зберігаючи при цьому розмір продукту незмінним.

Джерело:
Techpowerup

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 30.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: