Intel готує нову хвилю звільнень: роботу втратять близько 10 тисяч співробітників

Корпорація Intel готується до масштабної хвилі звільнень. Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на власні джерела. Стверджується, що Intel планує звільнити близько 10 тисяч співробітників, внаслідок чого її загальний штат скоротиться до 100 тисяч осіб. У ці цифри не входять працівники самостійних підрозділів, на кшталт дочірньої компанії Altera.

Intel

Очікується, що скорочення штату принесе компанії значну економію коштів — до 2025 року Intel має заощадити 10 мільярдів доларів. Нова хвиля звільнень ще не була анонсована офіційно. Але за даними джерела, Intel може оголосити про неї цього тижня під час оголошення фінансових підсумків минулого кварталу.

Під керівництвом генерального директора Пета Гелсінгера (Pat Gelsinger) Intel збільшила інвестиції в дослідження і розробки. Його стратегія спрямована на розширення технологічних можливостей Intel і повернення їй лідируючих позицій у секторі напівпровідників. Щобільше, корпорація розраховує до 2030 року стати другим за величиною контрактним виробником мікросхем. Для цього вона вкладає мільярди доларів у розвиток власних виробничих потужностей по всьому світу.

Джерело:
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 31.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: