Чистий прибуток AMD у другому кварталі зріс до $265 мільйонів

Компанія AMD оприлюднила свіжу фінансову доповідь, яка розповідає про підсумки діяльності в другому кварталі. Виторг «червоного» чипмейкера за підсумками попередніх трьох місяців склав $5,8 мільярда, що на 9% більше за показники аналогічного періоду 2023-го. Чистий прибуток компанії зріс до $265 мільйонів, тоді як роком раніше цей показник становив $27 млн.

AMD

Якщо розглядати окремі сегменти бізнесу AMD, то близько половини доходів компанії забезпечив підрозділ, що відповідає за продукцію для центрів обробки даних. Минулого кварталу його виторг склав $2,8 млрд (+115% щодо II кв. 2023-го). Тут компанія відзначає високий попит не тільки на серверні процесори EPYC, але й на прискорювачі обчислень серії Instinct.

Водночас відділ, що займається процесорами та наборами логіки для персональних комп'ютерів, відзвітував про майже $1,5 млрд (+49%), а сегмент вбудовуваних рішень, де, зокрема, враховують продукти раніше поглиненої Xilinx, приніс компанії $861 мільйон (-41%) виторгу.

AMD

В ігровому сегменті доходи AMD падають уже кілька кварталів поспіль. За підсумками квітня-червня відповідний підрозділ приніс компанії $648 мільйонів, що на 59% менше за торішні показники. Це падіння насамперед пов'язане зі зниженням поставок однокристальних систем для ігрових консолей.

Що стосується поточного кварталу, то його AMD розраховує завершити з виторгом близько 6,7 мільярда доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 31.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: