Нейроімплант Synchron допоміг паралізованому пацієнту використовувати Apple Vision Pro

Нещодавно ми писали про компанію Synchron, яка розробляє нейроімпланти та експериментує з ШІ для спрощення взаємодії паралізованих пацієнтів з технікою. Зокрема, вони реалізували взаємодію через особливий чат-бот від OpenAI, яким можна керувати за допомогою мозкових сигналів. Тепер в Synchron адаптували гарнітуру віртуальної реальності Apple Vision Pro для паралізованого пацієнта.

Піддослідним знову став 64-річний Марк із бічним аміотрофічним склерозом — невиліковним дегенеративним захворюванням центральної нервової системи. Йому імплантовано імплант BCI (brain-computer interface), який дає змогу керувати гарнітурою без використання жестів і голосу, користувач рухає курсором і вибирає елементи меню силою думки.

Apple Vision Pro можна розглядати як просторовий комп'ютер, який поєднує цифровий контент із фізичним світом. І завдяки BCI у людей з обмеженою рухливістю з'являються нові можливості для взаємодії з ним. У компанії Synchron розглядають BCI як платформу для під'єднання людей із травмами або захворюваннями до широкого спектра споживчих технологій. Також важливою особливістю технології Synchron BCI є відсутність необхідності у відкритій операції на мозку, оскільки нейроімплант вводиться через яремну вену пацієнта.

Джерело:
Business Wire

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 31.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: