Intel може зіткнутися з колективним позовом через проблеми з чипами Core 13-/14-го покоління

Юридична фірма Abington Cole + Ellery вивчає можливість подання колективного позову проти Intel через нестабільну роботу процесорів Core 13-го і 14-го покоління. Раніше чипмейкер визнав наявність проблеми, пояснивши, що її причиною стала підвищена робоча напруга CPU. Процесорний гігант пообіцяв виправити це шляхом оновлення мікрокоду, однак воно не допоможе чипам Raptor Lake-S (Refresh), які вже проявляють нестабільність роботи.

Intel Core

Intel пропонує заміну пошкоджених процесорів, що потенційно може підірвати підстави для судового позову, якщо вона буде ефективно виконувати це зобов'язання. Щоправда, відгуки про роботу служби підтримки Intel поки що різняться. Одні власники CPU Raptor Lake-S (Refresh) повідомляють про безпроблемну заміну несправного процесора, а інші скаржаться на затримки та незручності.

Наразі юридична компанія збирає дані постраждалих власників процесорів Core 13-/14-го покоління. Для приєднання до колективного позову пропонується заповнити відповідну онлайн-форму. Подібні тяжби зазвичай тривають у США не один рік, тому оперативного рішення суду чекати не варто. Хай там що, будемо стежити за розвитком ситуації.

Варто додати, що ефективність та користь таких колективних позовів для пересічних споживачів залишається під питанням. Тут можна згадати позов проти Nvidia через недостовірність характеристик GeForce GTX 970, у якої на повній швидкості працювало 3,5 ГБ відеопам'яті з чотирьох. Через півтора року судових розглядів Nvidia погодилася виплатити по $30 незадоволеним власникам GeForce GTX 970.

GTX 970

Джерело:
PCGamer

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Всі новини за 01.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: