Ціни ноутбуків із платформою Qualcomm Snapdragon X починають знижуватися

У середині червня до продажу надійшли перші ноутбуки на базі однокристальної системи Qualcomm Snapdragon X. Спільною рисою новинок стала досить висока ціна. Партнери Qualcomm вирішили зосередитися на пристроях преміум-сегмента, внаслідок чого лептоп із цією ARM-платформою на момент її релізу обійшовся б щонайменше в тисячу доларів. Але з плином часу ситуація починає поліпшуватися.

Qualcomm

На конференції, присвяченій фінансовим підсумкам минулого кварталу, голова Qualcomm Кріштіано Амон (Cristiano Amon) заявив, що наступного року початкова ціна пристроїв із платформою Snapdragon X опуститься до 700 доларів. Він підкреслив, що ці комп'ютери збережуть продуктивність NPU-блоку, тобто відповідатимуть вимогам Copilot+ PC. Що стане зі швидкодією CPU і GPU він, на жаль, не уточнив.

Тим часом за кордоном вже спостерігається зниження цін на ноутбуки з платформою Qualcomm Snapdragon X. Наприклад, лептоп HP OmniBook X у північноамериканських магазинах зараз можна знайти за ціною від $900, хоча на момент старту продажів він коштував мінімум 1200 доларів. Реліз процесорів AMD Ryzen AI 300 (Strix Point) та Intel Core Ultra 200V (Lunar Lake), ймовірно, тільки прискорить падіння цін.

HP OmniBook X

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 02.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: