Intel завершила минулий квартал з $1,6 млрд чистих збитків

Корпорація Intel підбила фінансові підсумки діяльності у другому кварталі. Виторг процесорного гіганта за квітень-червень склав $12,8 млрд, що загалом відповідає очікуванням компанії та приблизно на 1% менше за показники аналогічного періоду 2023-го. Однак якщо роком раніше чистий прибуток Intel становив $1,5 млрд, то зараз вона завершила квартал із $1,6 мільярдами збитків. На тлі цього керівництво чипмейкера вже почало скорочувати витрати та запустило програму зниження собівартості виробництва.

Intel

Як і раніше, левову частку доходів Intel забезпечує підрозділ Client Computing Group, який відповідає за продукцію для персональних комп'ютерів. У минулому кварталі він приніс компанії $7,4 млрд виторгу (+9% щодо II кв. 2023-го). Відділ Data Center and AI Group за підсумками квітня-червня відзвітував про $3,0 млрд (-3%), підрозділ Network and Edge Group — про $1,3 мільярда (-1%) виторгу.

Дочірня фірма Mobieye принесла Intel $440 мільйонів (-3%), а виторг Altera склав $361 мільйон (-57%). Що стосується контрактного виробництва напівпровідників, то виторг підприємства Intel Foundry в минулому кварталі збільшився до $4,3 млрд (+4%). Але водночас зросли й операційні збитки — з $1,9 до $2,8 млрд.

Intel

За прогнозами Intel, поточний квартал вона має завершити з виторгом в районі 12,5-13,5 мільярда доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Всі новини за 02.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: