Офіційно: Intel планує скоротити штат працівників на 15%

Разом з оголошенням фінансових підсумків минулого кварталу керівництво Intel оголосило про плани звільнити близько 15% загального штату. Це навіть більше, ніж повідомляли неофіційні джерела. На сьогодні в різних підрозділах Intel працює близько 130 тисяч співробітників, тобто до кінця року роботу втратять понад 19 тисяч осіб.

Intel

Звільнення є частиною ширшої ініціативи зі скорочення витрат і зниження собівартості виробництва, яку Intel має намір провести в найближчому майбутньому. Керівництво чипмейкера розраховує за підсумками 2025-го заощадити загалом $10 мільярдів, насамперед за рахунок оптимізації операційної діяльності. Серед іншого будуть урізані витрати на маркетинг, а також на дослідження і розробки. Щобільше, Intel призупинить виплату дивідендів акціонерам у четвертому кварталі 2024 року.

Цілком очікувано, що такі заходи не додали оптимізму інвесторам. Незабаром після публікації квартального звіту та анонсу програми скорочення витрат вартість акцій Intel впала приблизно на 20%, а ринкова капіталізація компанії при цьому опустилася до $121,2 мільярда. Для довідки, в AMD цей показник зараз становить $205,3 млрд.

Intel
Google Finance

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Всі новини за 02.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: