Китайська Moore Threads випускає відеокарту MTT S50

Серед китайських компаній, які намагалися випустити власні графічні прискорювачі, найбільших успіхів досягла Moore Threads. Можливо, у плані продуктивності їхні відеокарти MTT S80 і S70 виглядають дуже скромно, але вони часто фігурують у новинах. Виробник активно допрацьовує програмне забезпечення та розширює сумісність своїх графічних рішень з іграми та застосунками. Тепер же Moore Threads вкотре розширює модельний ряд і випускає відеокарту MTT S50.

В ієрархії виробника новинка посідає середній рівень, хоча навіть MTT S80 можна порівнювати тільки з low-end відеокартами від Nvidia та AMD. MTT S50 використовує процесор на архітектурі MUSA з 2048 обчислювальними блоками замість 4096 блоків у старшої моделі MTT S80. Оснащується 8 гігабайтами пам'яті GDDR6, яка працює на 128-бітовій шині.

Теоретична пікова продуктивність MTT S50 становить 5 TFLOPS, що більше, ніж у GeForce GTX 1060. Але очікується, що новинка зможе конкурувати з GeForce GTX 1650. Енергоспоживання відеокарти складе 85 Вт. Вона використовує інтерфейс PCIe 3.0 x16.

Відеокарта підтримує апаратне кодування та декодування відео у форматах H.264/H.265 і AV1. Заявлено про сумісність із низкою платформ штучного інтелекту, включаючи DBNet, CRNN, Yolo, Restnet50/101, PyTorch, TensorFlow.

Ще однією важливою особливістю новинки стала її компактність — охолодження турбінного типу займає один слот розширення. Ймовірно виробник вважає, що такий пристрій знайде застосування в робочих станціях для роботи з ШІ на внутрішньому китайському ринку.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 02.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: