Старт масових поставок ШІ-прискорювачів Nvidia Blackwell відкладено на кілька місяців

Серійний випуск прискорювачів обчислень Nvidia Blackwell почнеться пізніше початкових термінів. Про це повідомило видання The Information з посиланням на власні джерела. Стверджується, що Nvidia повідомила своїх великих замовників, зокрема Meta, Google і Microsoft, про затримку поставок ШІ-прискорювачів Blackwell. Варто додати, що «зелені» вже почали відвантажувати передсерійні зразки новинок своїм партнерам.

Blackwell

Повідомляється, що причиною затримки старту масового виробництва нових ШІ-прискорювачів Nvidia став конструктивний недолік процесора Blackwell. Унаслідок цього компанії знадобиться ще приблизно три місяці на його усунення і запуск конвеєра, через що великі поставки нових пристроїв почнуться тільки в першому кварталі 2025-го.

Офіційної інформації щодо затримки прискорювачів Nvidia Blackwell на цю мить не надходило. «Як ми вже заявляли раніше, попит на Hopper дуже високий. Постачання зразків Blackwell вже почалося, і виробництво буде нарощуватися в другому півріччі. Крім того, ми не коментуємо чутки», — розповів представник Nvidia виданню WCCFTech.

Хай там як, у ШІ-прискорювачів Blackwell немає точної дати релізу. Офіційно Nvidia планувала почати масові поставки в другій половині поточного року, і у «зелених» все ще є час для досягнення цієї мети.

Джерела:
The Information
WCCFTech
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 04.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: